Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč