Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem