Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb