Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem