Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou