Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Maso opečeme z obou stran na vyškvařené slanině. Přidáme cibuli, česnek a zázvor, osmahneme. Podlijeme sklenkou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dovařením zaprášíme moukou, případně ještě podlijeme trochou vody a dále dusíme.
Nakonec podlijeme sladkou smetanou a necháme chvilku přejít varem, zamícháme a podáváme s dušenou rýží.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky