Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Maso opečeme z obou stran na vyškvařené slanině. Přidáme cibuli, česnek a zázvor, osmahneme. Podlijeme sklenkou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dovařením zaprášíme moukou, případně ještě podlijeme trochou vody a dále dusíme.
Nakonec podlijeme sladkou smetanou a necháme chvilku přejít varem, zamícháme a podáváme s dušenou rýží.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky