Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Maso opečeme z obou stran na vyškvařené slanině. Přidáme cibuli, česnek a zázvor, osmahneme. Podlijeme sklenkou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dovařením zaprášíme moukou, případně ještě podlijeme trochou vody a dále dusíme.
Nakonec podlijeme sladkou smetanou a necháme chvilku přejít varem, zamícháme a podáváme s dušenou rýží.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka