Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Maso opečeme z obou stran na vyškvařené slanině. Přidáme cibuli, česnek a zázvor, osmahneme. Podlijeme sklenkou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dovařením zaprášíme moukou, případně ještě podlijeme trochou vody a dále dusíme.
Nakonec podlijeme sladkou smetanou a necháme chvilku přejít varem, zamícháme a podáváme s dušenou rýží.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny