Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke zbylému tuku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a povaříme.
Pak přilijeme smetanu, přidáme kečup, tymián, žampiony, worcestrovou omáčku a povaříme. Vložíme roštěnky, necháme prohřát a podáváme s rýži nebo brambory.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika