Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale nesmí plavat). Necháme do druhého dne uležet, pivo se částečně do roštěnek vsákne. Potom obalujeme běžným způsobem jako řízky a smažíme.
Obměna: Z roštěnek naložených v pivu můžeme připravovat jakoukoliv minutku nejen řízky. Takto naložené maso je vláčnější.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou