Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale nesmí plavat). Necháme do druhého dne uležet, pivo se částečně do roštěnek vsákne. Potom obalujeme běžným způsobem jako řízky a smažíme.
Obměna: Z roštěnek naložených v pivu můžeme připravovat jakoukoliv minutku nejen řízky. Takto naložené maso je vláčnější.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce