Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory.
Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji.
Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a osolíme. V ruce utvoříme placičky, které dáváme na pečicí papír nebo pečicí podložku a upečeme v troubě. Během pečení jednou obrátíme.
Pečení trvá cca 30 minut. Placičky můžeme také osmažit jako bramboráky na pánvi v tuku.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem