"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • sůl na špičku nože
    • 250
      ml mléko asi
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 80
      g tuk - máslo nebo Hera - rozpuštěný
    • 0,5
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • olej na vymaštění formy
    • 50
      g cukr krupice
  • Náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 0,5
      balíček vanilkový pudink
    • 15
      ks švestky vypeckované, cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Trošku promícháme a necháme vzejít kvásek.
  • Potom přidáme vlažný tuk, zbylý cukr a mléko, vanilkový cukr, kůru, sůl a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  • Mezitím si umícháme náplň z uvedených ingrediencí. Místo švestek můžeme použít například rozinky nebo brusinky namočené v rumu.
  • Vykynulé těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který potřeme tvarohovou náplní, svineme, nakrájíme na stejně velké plátky, které naskládáme do vymaštěné formy nebo pekáčku.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35-40 minut dozlatova.
  • Podáváme jako sladký hlavní chod nebo jako sladké pohoštění.
Zařazení: Moučníky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: