Rozhlasová krůta M. Woodhamsové

3

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 1
      svazek petrželová nať čerstvá
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 0,5
      l šlehačka
    • pepř mletý
    • 0,5
      l bílé víno
    • citronová šťáva
    • 0,5
      l vývar
    • 0,8
      kg krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  • 1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli.
  • 2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky nakrájíme žampiony.
  • 3. Na jednu pánev dáme trochu oleje, silně rozpálíme a maso na něm po obou stranách rychle opečeme.
  • 4. Maso vyndáme a pánev se šťávou odstavíme.
  • 5. Na druhé pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce másla, vhodíme cibulku a jemně podusíme.
  • 6. K cibulce přidáme žampiony a za stálého míchání opečeme.
  • 7. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky.
  • 8. Promícháme a zalijeme čtr tlitrem bílého vína.
  • 9. Přivedeme k varu a přidáme hrnek vývaru, necelou šlehačku(tekutou) a osloženou šťávu z masa.
  • 10. Vše promícháme na hladkou krémovitou šťávu střední hustoty vložíme opečené maso a prohřejeme.
  • 11. Vmícháme ušlehaný zbytek šlehačky a nasekanou petrželku.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: