Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom těsto promísíme a vytvarujeme z něj stejné žemličky. Poskládáme na vymazaný plech, necháme 15 minut kynout, jemně potřeme mlékem a upečeme. Necháme vychladnout a každou nakrojíme (nedořízneme do konce).
Smetanu vyšleháme dotuha, naplníme jí zdobicí sáček a ozdobně nastříkáme do žemliček. Žemličky přes sítko posypeme práškovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou