Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom těsto promísíme a vytvarujeme z něj stejné žemličky. Poskládáme na vymazaný plech, necháme 15 minut kynout, jemně potřeme mlékem a upečeme. Necháme vychladnout a každou nakrojíme (nedořízneme do konce).
Smetanu vyšleháme dotuha, naplníme jí zdobicí sáček a ozdobně nastříkáme do žemliček. Žemličky přes sítko posypeme práškovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem