Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom těsto promísíme a vytvarujeme z něj stejné žemličky. Poskládáme na vymazaný plech, necháme 15 minut kynout, jemně potřeme mlékem a upečeme. Necháme vychladnout a každou nakrojíme (nedořízneme do konce).
Smetanu vyšleháme dotuha, naplníme jí zdobicí sáček a ozdobně nastříkáme do žemliček. Žemličky přes sítko posypeme práškovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka