Rozlétaní ptáčci

3.54

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • voda
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • smetana
    • 0,5
      kg hovězí maso může být i kuřecí
    • bobkový list
    • nové koření
    • 150
      ml sladkokyselý nálev z okurek
    • 8
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks párek

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostičky a osolíme.
  • Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté, přidáme vodu. Maso musí být tak do půlky ponořené ve vodě. Dáme na hrnec pokličku a necháme dusit, dokud maso nebude měkké (vodu doleváme).
  • Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky a vajíčka. Také přidáme hořčici, tak 2–3 lžičky, a nálev z okurek. Pokud chuť ještě není ta správná, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Necháme povařit. Nakonec přidáme trošku smetany a zahustíme.
  • Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: