Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy.
V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a usekanou petrželkou.
Ovoce nakrájíme na kostičky a zamícháme do hmoty. Směsí naplníme kapsy a uzavřeme špejlí. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a narovnáme maso. Lehce jej pokapeme sójovou omáčkou a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou doměkka.
Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo pečené bramory a velká zeleninová obloha.
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových