Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy.
V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a usekanou petrželkou.
Ovoce nakrájíme na kostičky a zamícháme do hmoty. Směsí naplníme kapsy a uzavřeme špejlí. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a narovnáme maso. Lehce jej pokapeme sójovou omáčkou a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou doměkka.
Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo pečené bramory a velká zeleninová obloha.
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort