Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy natřeme máslo, vložíme plátek sýru a šunky, pevně zabalíme do alobalu a dáme rozpéct do trouby.
Po vychladnutí necháme trochu ztuhnout v lednici, vybalíme a krájíme šikmo na plátky v opačném směru, než jsme dělali řezy.
Podáváme jako přílohu. Lze přidat česnek, oblíbené bylinky, dle vlastní chuti.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa