Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně víckrát) – nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky