Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně víckrát) – nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky