Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po vykynutí uděláme z těsta 16 kuliček, které položíme na plech s pečicím papírem. Kuličky na plechu zploštíme a potřeme vejcem, posypeme solí a mákem.
Můžeme sypat dle libosti i kmínem nebo sezamem. Dáme péct. Po upečení potřeme olejem.
Výborná příloha ke gulášové, dršťkové nebo hrachové polévce.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí