Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po vykynutí uděláme z těsta 16 kuliček, které položíme na plech s pečicím papírem. Kuličky na plechu zploštíme a potřeme vejcem, posypeme solí a mákem.
Můžeme sypat dle libosti i kmínem nebo sezamem. Dáme péct. Po upečení potřeme olejem.
Výborná příloha ke gulášové, dršťkové nebo hrachové polévce.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra