Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované.
Odměřené množství mouky, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva nasypeme do jedné (hlavní) mísy a přidáme žloutky.
Připravíme si mísu, ve které z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Připravenou směs v hlavní míse promícháme a po polívkových lžících přidáváme sníh.
Hotové těsto vylijeme na připravený plech. Na rozlité těsto naneseme okapané ovoce (musí být opravdu důkladně okapané, aby nám nepropadlo těstem během pečení).
Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 150 °C přibližně 40 min.
Pocukrujeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Nakonec vmícháme…
více o Jednoduchá ovocná bublanina
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné