Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované.
Odměřené množství mouky, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva nasypeme do jedné (hlavní) mísy a přidáme žloutky.
Připravíme si mísu, ve které z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Připravenou směs v hlavní míse promícháme a po polívkových lžících přidáváme sníh.
Hotové těsto vylijeme na připravený plech. Na rozlité těsto naneseme okapané ovoce (musí být opravdu důkladně okapané, aby nám nepropadlo těstem během pečení).
Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 150 °C přibližně 40 min.
Pocukrujeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Nakonec vmícháme…
více o Jednoduchá ovocná bublanina
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové