Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované.
Odměřené množství mouky, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva nasypeme do jedné (hlavní) mísy a přidáme žloutky.
Připravíme si mísu, ve které z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Připravenou směs v hlavní míse promícháme a po polívkových lžících přidáváme sníh.
Hotové těsto vylijeme na připravený plech. Na rozlité těsto naneseme okapané ovoce (musí být opravdu důkladně okapané, aby nám nepropadlo těstem během pečení).
Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 150 °C přibližně 40 min.
Pocukrujeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Nakonec vmícháme…
více o Jednoduchá ovocná bublanina
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka