Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované.
Odměřené množství mouky, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva nasypeme do jedné (hlavní) mísy a přidáme žloutky.
Připravíme si mísu, ve které z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Připravenou směs v hlavní míse promícháme a po polívkových lžících přidáváme sníh.
Hotové těsto vylijeme na připravený plech. Na rozlité těsto naneseme okapané ovoce (musí být opravdu důkladně okapané, aby nám nepropadlo těstem během pečení).
Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 150 °C přibližně 40 min.
Pocukrujeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Nakonec vmícháme…
více o Jednoduchá ovocná bublanina
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany