Rukcuk ovocná buchta

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: 80 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • hera
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované.
  • Odměřené množství mouky, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva nasypeme do jedné (hlavní) mísy a přidáme žloutky.
  • Připravíme si mísu, ve které z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Připravenou směs v hlavní míse promícháme a po polívkových lžících přidáváme sníh.
  • Hotové těsto vylijeme na připravený plech. Na rozlité těsto naneseme okapané ovoce (musí být opravdu důkladně okapané, aby nám nepropadlo těstem během pečení).
  • Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 150 °C přibližně 40 min.
  • Pocukrujeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme