Ingredience na zálivku dáme do skleničky od přesnídávky, zavřeme a pořádně protřepeme, dokud se chuti navzájem nepropojí. Podle chuti můžeme ještě dochutit nebo trochu naředit vodou.
Rukolu a hrušky omyjeme. Rukolu rozprostřeme na talíře, hrušky nakrájíme podélně na osminky a položíme je na rukolu. Posypeme ořechy, polijeme pár lžičkami zálivky (1–2 polévkové lžíce na porci) a nakonec navrch dáme hoblinky parmazánu.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci