Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z těchto ingrediencí: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření.
Rukolu zbavíme hořkých stonků, dáme do mísy. Přidáme nakrájené feferonky (každý dle chuti) a žlutý meloun nakrájený na kostičky.
Na gril položíme prsa z marinády a průběžně, jak otáčíme, potíráme. Děláme do doby, než jsou opečená a šťavnatá.
Mezitím si nachystáme zálivku na salát: olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř, je možno přidat i trochu sušeného česneku, ale opatrně, zabíjí to chuť, když to přeženete. Zálivku nalijeme na salát a promícháme, necháme odstát (chutě se spojí).
Grilované kuřecí maso nakrájíme na plátky či kostičky, které přidáme do hotového salátu, promícháme.
Sýr Cottage smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem, můžeme přidat ještě i citronovou šťávu.
Na talíř klademe hotový salát, na který navrch nandáme ochucený Cottage.
K salátu doporučuji ještě opečenou veku s olivovým olejem na grilu.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky