Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z těchto ingrediencí: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření.
Rukolu zbavíme hořkých stonků, dáme do mísy. Přidáme nakrájené feferonky (každý dle chuti) a žlutý meloun nakrájený na kostičky.
Na gril položíme prsa z marinády a průběžně, jak otáčíme, potíráme. Děláme do doby, než jsou opečená a šťavnatá.
Mezitím si nachystáme zálivku na salát: olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř, je možno přidat i trochu sušeného česneku, ale opatrně, zabíjí to chuť, když to přeženete. Zálivku nalijeme na salát a promícháme, necháme odstát (chutě se spojí).
Grilované kuřecí maso nakrájíme na plátky či kostičky, které přidáme do hotového salátu, promícháme.
Sýr Cottage smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem, můžeme přidat ještě i citronovou šťávu.
Na talíř klademe hotový salát, na který navrch nandáme ochucený Cottage.
K salátu doporučuji ještě opečenou veku s olivovým olejem na grilu.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage