Rumové koblihy

1.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 0,5
      lžíce sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 40
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g droždí
    • tuk na smažení
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice jahodová marmeláda
    • 1
      lžíce cukr
  • Na vál
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • Na posypání
    • 1
      lžíce vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  • Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.
  • Do 100 ml teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.
  • Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
  • Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu.
  • Z druhé půlky vykrájíme kolečka, která položíme na náplň. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout.
  • Rozpálíme tuk a koblihy v něm usmažíme dozlatova. Upečené koblihy necháme okapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: