Rumové kuličky Ve větší misce rozšleháme vidličkou bílek, přidáme cukr, kakao, změklé máslo, kokosovou moučku a trochu rumu. Dobře… více o Rumové kuličky
Rumove koule Rozinky namočíme na 24 hodin do 200 ml rumu (do uzavřené nádoby). Z oříšků, cukru, čokolády a strouhaných piškotů… více o Rumove koule
Rumové koblihy Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím… Legendární herečku Ivu Janžurovou, která právě dnes slaví narozeniny, jsme mohli vidět jak ve… Celý článek
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo… Zelený chřest, symbol jara a svěžesti, se pyšní nejen skvělou chutí, ale také zdravotními… Celý článek
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou… Dort ozdobený květinami je nejen chutným dezertem, ale také potěchou pro oči. Ať už se jedná o… Celý článek
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se! I když vaříte přesně podle receptů, ne vždy z nich vyčtete vše, co je potřeba. Proto je dobré… Celý článek
Vepřová pečeně na rozmarýnu Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a… více o Vepřová pečeně na rozmarýnu
Kynuté bedňáčky Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, naplníme je povidly nebo tvarohem. Na plech… více o Kynuté bedňáčky
Maďarská pomazánka Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na… více o Maďarská pomazánka
Vystřihované velikonoční kraslice Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a… více o Vystřihované velikonoční kraslice
Zapečené palačinky Palačinky připravíme obvyklým postupem. Náplň připravíme smícháním ingrediencí kromě rumu. Palačinky naplníme sypkou… více o Zapečené palačinky
Citronový pangasius Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se… více o Citronový pangasius
Žampiony s bylinkami Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek… více o Žampiony s bylinkami
Kuře s hříbky a tymiánem na víně Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u… více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Buchta z listového těsta Těsto rozpůlit na dvě části, obě vyválet,uvařit pudink z litru mléka, mírně osladit. Jednu vyválenou půlku na plech,… více o Buchta z listového těsta
Křenová omáčka podle časopisu FOOD Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak… více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD
Kávové slzičky Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto… více o Kávové slzičky
Toasty delikates Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme… více o Toasty delikates