Mleté ořechy promícháme s cukrem, kakaem, rumem a máslem na tvárnou hmotu. Rozdělíme ji podle počtu třešní na stejné kousky. Do každého zabalíme jednu třešeň a utvoříme kuličku. Kuličky vložíme do papírových košíčků a dáme je do lednice hodně ztuhnout. Pak rozehřejeme bílou i tmavou čokoládovou polevu a kuličky jimi polijeme – nejdřív jednou a po ztuhnutí druhou polevou. Košíčky ozdobíme kandovanou třešní.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové