Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku. Necháme vychladit. Pak utřeme máslo a cukr, postupně přidáváme vychladlou kaši a rum.
Placku pokapeme mlékem s rumem (poměr dle chuti), pomažeme částí krému, poklademe piškoty, které pokapeme také mlékem s rumem, potřeme zbylým krémem a přiklopíme druhou plackou, kterou též zvlhčíme.
Asi na 2 hodiny zatížíme. Pak potřeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne rozležet.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem