Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku. Necháme vychladit. Pak utřeme máslo a cukr, postupně přidáváme vychladlou kaši a rum.
Placku pokapeme mlékem s rumem (poměr dle chuti), pomažeme částí krému, poklademe piškoty, které pokapeme také mlékem s rumem, potřeme zbylým krémem a přiklopíme druhou plackou, kterou též zvlhčíme.
Asi na 2 hodiny zatížíme. Pak potřeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne rozležet.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany