Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku. Necháme vychladit. Pak utřeme máslo a cukr, postupně přidáváme vychladlou kaši a rum.
Placku pokapeme mlékem s rumem (poměr dle chuti), pomažeme částí krému, poklademe piškoty, které pokapeme také mlékem s rumem, potřeme zbylým krémem a přiklopíme druhou plackou, kterou též zvlhčíme.
Asi na 2 hodiny zatížíme. Pak potřeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne rozležet.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná