Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku. Necháme vychladit. Pak utřeme máslo a cukr, postupně přidáváme vychladlou kaši a rum.
Placku pokapeme mlékem s rumem (poměr dle chuti), pomažeme částí krému, poklademe piškoty, které pokapeme také mlékem s rumem, potřeme zbylým krémem a přiklopíme druhou plackou, kterou též zvlhčíme.
Asi na 2 hodiny zatížíme. Pak potřeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne rozležet.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka