Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, pokrájíme na malé kousky a pokapeme rumem. Ořechy nasekáme, vše nasypeme do mísy. Pak přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k ostatním přísadám.
Do těsta ještě vmícháme kakao a skořici. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto a pečeme při 150 °C asi hodinu a čtvrt. Nakonec bábovku pocukrujeme.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení