Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, pokrájíme na malé kousky a pokapeme rumem. Ořechy nasekáme, vše nasypeme do mísy. Pak přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k ostatním přísadám.
Do těsta ještě vmícháme kakao a skořici. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto a pečeme při 150 °C asi hodinu a čtvrt. Nakonec bábovku pocukrujeme.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka