Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky, sůl, pepř a případně další koření dle chuti (třeba kari).
Maso nakrájené na malé kousíčky promíchejte s ostatními ingrediencemi. Pokud použijete tavený sýr, rozmixujte ho nejdřív s vajíčky a majonézou. Strouhaný stačí nastrouhat nahrubo.
Nechte chvíli proležet (ideálně několik hodin).
Osmažte na teflonové pánvi dozlatova. Předtím stačí pánvičku lehce přejet mašlovačkou namočenou v oleji.
Podávejte se zeleninou, opečenými brambory nebo jinou přílohou.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem