Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí, petržel, mrkev a necháme vařit. Pak dodáme červenou řepu, rajčatový protlak a zahustíme jíškou. Na talíři zalijeme zakysanou smetanou.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč