Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí, petržel, mrkev a necháme vařit. Pak dodáme červenou řepu, rajčatový protlak a zahustíme jíškou. Na talíři zalijeme zakysanou smetanou.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem