Ruský guláš

2.94

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • 2
      balení šlehačka
    • pepř mletý
    • 1
      kg vepřové maso kýta, krkovička
    • 2
      hrst houby nejlépe praváků
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté sušené houby a orestujeme je. Do této směsi vlijeme výpek z masa a 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
  • Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny odleželá.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: