Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté sušené houby a orestujeme je. Do této směsi vlijeme výpek z masa a 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny odleželá.
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do…
více o Rychlá polévka s nudlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou