Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté sušené houby a orestujeme je. Do této směsi vlijeme výpek z masa a 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny odleželá.
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka