Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté sušené houby a orestujeme je. Do této směsi vlijeme výpek z masa a 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny odleželá.
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč